You are on PERI's international website. Click here to switch to PERI USA. Click here to view all PERI websites.

PERI 

Utveckling och produktion sedan 1969

PERI grundades 1969 av Artur Schwörer och är idag en av världens största tillverkare av form- och ställningssystem. Det är en familjeägd koncern med huvudkontor i Weissenhorn, Tyskland. Idag finns 69 dotterbolag och 160 logistikcenter strategiskt placerade runt om i världen. Koncernen har ca 9500 anställda och omsätter dryga 16 miljarder kronor (2019).

PERI Sverige AB grundades 1993 och växer stadigt. Idag har vi över 150 anställda med en omsättning på ca. 450 miljoner SEK. Med vår stora organisation i ryggen har vi nästan en obegränsad leveranskapacitet.

Företagsnamnet PERI kommer från grekiskan periʹ. Prefix med betydelsen om, kring, runtom.

Vi är en pålitlig partner för hela byggprocessen – Form, ställning, plywood och konstruktion. 

Form

PERI är marknadsledande inom form för platsgjuten betong i stora delar av världen. Genom gedigen erfarenhet och kunskap, hittar vi rätt system för varje konstruktion.

Ställning

PERI ställningssystem är flexibla och har ett brett spekrum av användningsområde. Den höga säkerheten i systemen skapar en trygg arbetsmiljö på arbetsplatserna. 

Plywood

Vår produktportfölj omfattar ett brett sortiment av formplywood, konstruktionsplywood samt OSB för användning inom byggindustrin. Vi har rätt produkter för att möta dina önskemål!

Teknik och konstruktion

För PERI innebär teknik och konstruktion inte bara produktutveckling och teknisk planering. Framför allt står teknik och konstruktion för detaljerad granskning och optimering av integrerade processer inom form- och byggnadsställningar.

PERI i Weissenhorn

Stadig tillväxt sedan starten - en framgångssaga

PERI kan se tillbaka på mer än 50 års erfarenhet. Ständig innovation och den tidiga internationalisering är grundpelarna i den globala framgången och stadiga tillväxten. Kundfokus, kvalitetssystem och kompetens skapar det förtroende som har gjort företaget till ett ledande globalt varumärke.

Omsättning

Anställda

PERI internationellt – finns representerat i över 95 länder världen runt 

Våra experter hjälper våra kunder i nästan alla länder i världen. Genom denna internationella verksamhet med olika krav, skapar vi mycket goda kunskaper inom alla områden och marknader. Vi är glada att dela denna kunskap med våra kunder. Lokala insikter skapar global kunskap!

Här finns vi

Hållbarhet som en grundprincip - från utveckling till transport

Begreppet hållbarhet står för respektfull användning av resurser och bevarande av dessa för framtida generationer. Förmågan att möta framtidens behov på hållbarhet, både ur ekonomiskt och miljömässigt perspektiv har hög prioritet och spelar en viktig roll i verksamheten hos PERI.

Materialval och optimerad produktdesign spelar en viktig roll i utvecklingsprocessen av våra produkter. Detta är grundläggande för resursbevarande och miljövänlig produktion. Den intelligent utformade designen av våra form- och ställningssystem minskar materialförbrukningen. Dessutom gör längre livslängder och ökad återanvändning att användningen av material råvaror minskar. Strategiskt placerade lager säkerställer korta leveranstider, där transporterna är kontinuerligt optimerade genom ett intelligent logistiknätverk.

Biomasskraftverket i Weissenhorn är en symbol för en hållbar produktion. Energin utvinns ur träflis, en avfallsprodukt från balkproduktionen och formtillverkningen. Den används för elproduktion till värmeprocesserna, produktionsanläggningarna samt uppvärmning av varmvatten. Överkapacitet matas in i det allmänna elnätet.